Aanmelden

In Nederland gaan kinderen voor het eerst naar school als ze vier jaar oud zijn. Als je kind drie jaar is, mag je het aanmelden op een basisschool. De inschrijving van kinderen is in de regio Utrecht centraal georganiseerd om ieder kind gelijke kansen te geven. Op de website https://naardebasisschool.utrecht.nl/ kun je lezen welke vijf stappen je moet doorlopen om je kind te garanderen van een plekje op een basisschool. We zetten de stappen kort op rij, maar adviseren je ook deze website grondig door te nemen.

 

Stap 1

Kies een school. Op de genoemde website van de gemeente Utrecht vind je het aanbod van scholen in je buurt. Bezoek informatiebijeenkomsten om je te oriënteren. Ook de Bonifatiusschool organiseert zulke bijeenkomsten: twee maal per jaar ervaar je de school ‘in bedrijf’ tijdens onze Open Dagen. Houd onze website in de gaten voor de data. Wil je op een ander moment kennis komen maken? We ontvangen je graag! Stuur in dat geval een mailtje naar info.bonifatius@wijs-utrecht.nl.

Is jullie kind geboren vóór 1 oktober 2018? Als je je kind bij ons wil aanmelden, dan vragen we je allereerst je aan te melden voor een informatiebijeenkomst over onze school op een van bovengenoemde data. Tijdens deze bijeenkomst word je geïnformeerd over onze visie op leren en hoe we dat leren organiseren.

Na aanmelding voor deze bijeenkomst ontvang je een bevestiging van ontvangst. Ben je na de informatiebijeenkomst enthousiast geworden over de Bonifatiusschool, geef ons dan als voorkeursschool op in de centrale aanmeldprocedure van de gemeente (https://naardebasisschool.utrecht.nl/).

Twee à drie maanden voor de verjaardag van je kind ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek horen we graag hoe je kind zich ontwikkelt. Het is ook een mooie gelegenheid om vragen te stellen. Na dit gesprek kan je kind worden ingeschreven op onze school.

 

Stap 2

Meld je kind aan op de school waar je voorkeur naar uitgaat. Doe dit in het kwartaal waarin je kind drie jaar wordt en geef ook andere scholen op waar je enthousiast over bent. Je spreidt zo je kansen op plaatsing van je kind op een school naar keus.

 

Stap 3

De gemeente Utrecht verzamelt alle aanmeldingen van één kwartaal in een systeem. Na de laatste dag van het kwartaal worden de aanmeldingen eerlijk verdeeld over de beschikbare plaatsen op de scholen. Wél zijn er een aantal voorrangsregels, bijvoorbeeld met betrekking tot andere kinderen uit het gezin die naar dezelfde school gaan. Je leest deze regels na op https://naardebasisschool.utrecht.nl/.

 

Stap 4

Je ontvangt een bericht van de gemeente Utrecht waarin je kunt lezen op welke school je kind welkom is. Je kunt nu je kind inschrijven op deze school.

 

Stap 5

Tijd om naar school te gaan! Is het de Bonifatiusschool geworden? In dat geval staan onze schooldeuren open om jullie van harte welkom te heten!

 

Wennen

Kinderen die bij ons op school worden aangemeld, ontvangen ongeveer een maand voordat ze vier jaar worden een kaart van de leraar. Hierop staan drie data vermeld, waarop het kind kan komen wennen aan een nieuwe en spannende periode die aanbreekt op de basisschool. Houd er rekening mee dat nieuwe kleuters niet direct fulltime naar school kunnen: we starten met school in de ochtend en breiden de schooltijd langzaam uit. Denk zo nodig ook aan het regelen van naschoolse opvang.